Turvallinen ja tehokas lääkehuolto

LTH ry:n toiminnan tarkoituksena on suomalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Lääkehuollon toimintaympäristö on vahvassa murroksessa, ja muuttuviin olosuhteisiin on vastattava vahvalla ammattitaidolla ja uusinta tutkimustietoa hyödyntämällä. Toimiva lääkehuolto merkitsee suomalaisille tehokkaita lääkkeitä, turvallisesti ja nopeasti.

Lääkejakelu yksilöllistyy

Lääketiede ottaa parhaillaan isoja askelia kohti yksilöllisempiä hoitomuotoja. Genomitiede, biopankit, big data ja tekoäly avaavat mahdollisuuksia entistä tuloksellisempaan täsmähoitoon. Samalla väestön ikääntyminen asettaa haasteita lääkkeiden saatavuuden ja jakelun turvaamiseksi jokaiselle. Digitaalisten kanavien merkitys kasvaa lääkkeiden ja terveystuotteiden myynnissä. Mitä yksilöllisempää terveydenhoito tulevaisuudessa on, sitä yksilöllisempää on myös lääkejakelun oltava.

Lääkkeen polku kehittämisestä tuotantoon ja lopulta ihmiselle on pitkä. Lääketukkujen rooli palveluiden tarjoajana korostuu, kun lääkeketju digitalisoituu ja yksilöllistyy. Potilaslähtöinen annosjakelu on tulevaisuuden lääkehuoltoa, josta lääketukkukaupat pystyvät ottamaan merkittävän roolin tulevaisuudessa.

Toimintamme lähtökohdat

Visiomme on kehittää terveydenhuollon toimintatapoja, jotta suomalaiset saisivat maailman parasta lääkehoitoa.

Missiomme on turvallisen, tehokkaan ja vaikuttavan lääkehoidon varmistaminen kaikille suomalaisille.

Arvot ohjaavat kaikkea toimintaamme:

Edelläkävijyys = Kehitämme suomalaista terveydenhuoltoa tarjoamalla vahvaan ammattitaitoon ja näkemykseen pohjautuvia ratkaisuja.

Luotettavuus = Toimintamme on läpinäkyvää ja avointa. Jokainen suomalainen voi luottaa siihen, että työskentelemme paremman lääkehoidon puolesta.

Vuorovaikutus = Käymme aloitteellista ja tavoitteellista keskustelua sidosryhmiensä kanssa. Ennakkoluuloton yhteistyö tekee toiminnastamme uskottavaa ja vaikuttavaa.